Εγχείρηση καταρράκτη

Γράφτηκε από ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ :: [Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014 18:26]
Εγχείρηση καταρράκτη
Ο Βασίλειος Κοζομπόλης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Glaucoma Laser Eye Center, γράφει για τη χειρουργική καταρράκτη.

Η χειρουργική του καταρράκτη σήμερα πραγματοποιείται εύκολα, ανώδυνα και χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία. Ο ασθενής επισκέπτεται το οφθαλμολογικό κέντρο, πραγματοποιείται η μέτρηση και ο υπολογισμός του ενδοφακού (διοπτρίες) και σε λίγη ώρα μετά το χειρουργείο που διαρκεί περί τα 15 λεπτά μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του και να επανέλθει σχεδόν άμεσα στις περισσότερες από τις δραστηριότητές του.

Η σύγχρονη χειρουργική του καταρράκτη πραγματοποιείται με την χρήση υπερήχων εξ ολοκλήρου ή με την βοήθεια laser στην πρώτη φάση της επέμβασης και την χρήση των υπερήχων στην συνέχεια.
Οι νέες γενιές ενδοφακών προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας όραση και η τοποθέτηση τους εντός του οφθαλμού σε συνδυασμό με τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές πραγματοποιείται από τομή μικρότερη των 2 χιλιοστών ώστε να μην προκαλείται καθόλου αστιγματισμός ή ο προϋπάρχων να μηδενίζεται.
Η επιλογή του φακού σε συνδυασμό με την επιλογή της θέσης της τομής έχουν μετατρέψει την επέμβαση αφαίρεσης του καταρράκτη ουσιαστικά σε επέμβαση διαθλαστική αφού μπορεί ταυτόχρονα να λυθούν και συνυπάρχοντα προβλήματα αστιγματισμού, μυωπίας ή υπερμετρωπίας και να δώσει λύση και στο ζήτημα της πρεσβυωπίας.
Social share

Αρχειοθέτηση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd