Θεραπεία SOS για το δέρμα

Γράφτηκε από ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ ΑΜΑΛΙΑ :: [Παρασκευή, 09 Ιανουάριος 2015 00:10]
Θεραπεία SOS για το δέρμα

Η μεσοθεραπεία προσώπου προσφέρει από ενυδάτωση μέχρι λάμψη και λεύκανση. Το καλύτερο; Είναι οικονομική και γίνεται και μετά τα 25.

Για όλους εσάς που αναζητάτε κάτι που θα χαρίσει λάμψη στο θαμπό ή αφυδατωμένο δέρμα σας χωρίς να είναι επεμβατικό, η μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος που στοχεύει σε πολλά μέτωπα. Όπως εξηγεί η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος και Εφαρμογών Laser στην Cosmetic Derma Medicine «η μεσοθεραπεία έχει πολλές και διαφορετικές ενδείξεις, γι’ αυτό εξάλλου μπορεί να γίνει και σε ανθρώπους κάτω των 30. Ενδεικτικά, εγχέουμε στο δέρμα ουσίες που είτε προσφέρουν λάμψη και φωτεινότητα είτε θρέψη και ανανέωση».

Η μεσοθεραπεία γίνεται με τρόπο ενέσιμο ή μη. Στη δεύτερη περίπτωση η δερματολόγος επιλέγει ρόλερ ή Dermapen που είναι μια ελάχιστα επεμβατική συσκευή. Στις μικροσκοπικές οπές εισάγονται δραστικές ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και λάμψη,  βιταμίνες και αντιοξειδωτικοί παράγοντες για θρέψη και διατήρηση του αποτελέσματος για μεγαλύτερο διάστημα.

Ακόμα στη μεσοθεραπεία μπορεί να εγχυθεί πλάσμα από το αίμα του ίδιου του ενδιαφερόμενου, εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια. Η Δρ Τσιατούρα επισημαίνει: «Πρόκειται για τη μεσοθεραπεία PRP που είναι ό,τι πιο τελευταίο εφαρμόζουμε στις μεθόδους αντιγήρανσης. Λαμβάνουμε αίμα του ασθενή και με ειδική επεξεργασία που γίνεται εκείνη την στιγμή απομονώνουμε τα αιμοπετάλια. Στην συνέχεια αφού τα ενεργοποιήσουμε, τα εγχέουμε με μεσοθεραπεία στο πρόσωπο».

Συγκεκριμένα οι ενδείξεις για να κάνετε μεσοθεραπεία είναι:
-Λάμψη αν έχετε θαμπό δέρμα (π.χ. εξαιτίας ανθυγιεινού lifestyle)
-Ενυδάτωση, καθώς το δέρμα χάνει το δικό του υαλουρονικό οξύ που χαρίζει υγρασία όσο μεγαλώνουμε (ειδικά μετά τα 30)
-Αντιγήρανση από τα 30 και μετά (για αφυδάτωση, μικρές ρυτίδες και γραμμές)
-Φωτεινότητα στους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια

Διαβάστε περισσότερα για τη μεσοθεραπεία

Η μέθοδος γίνεται γρήγορα στο ιατρείο, ενώ αμέσως μετά επιστρέφετε κανονικά στις δραστηριότητές σας. Το πρόσωπό σας είναι ελαφρώς κόκκινο για πολύ λίγη ώρα και στην συνέχεια η ερυθρότητα υποχωρεί. Για να έχετε ένα πολύ καλό, ολοκληρωμένο αποτέλεσμα η γιατρός προτείνει έναν κύκλο τουλάχιστον 4 συνεδριών.

Εκτός από το πρόσωπο, η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται και σε ντεκολτέ, λαιμό και χέρια (τις ράχες).

Social share

Αρχειοθέτηση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd