Πώς θα εξαφανίσω τις πανάδες

Γράφτηκε από ΠΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ :: [Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015 10:49]
Πώς θα εξαφανίσω τις πανάδες
Κηλίδες, φακίδες, πανάδες, χλόασμα, μέλασμα. Πού οφείλονται και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν; Από τον Ιωάννη Πέρο, δερματολόγο - αφροδισιολόγο.
Που εμφανίζονται;

Εμφανίζονται συνήθως σε περιοχές του δέρματος όπου η παραγωγή μελανίνης από τα μελανοκύτταρα είναι αυξημένη κυρίως στην περιοχή του μετώπου, στους κροτάφους, τα μάγουλα, το πηγούνι, το μπούστο, τη ραχιαία επιφάνεια των χεριών και σε όλα τα σημεία που εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία. Οι ηλιακές ή γεροντικές κηλίδες εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, στα χέρια, στο μπούστο και στην πλάτη ενώ το χλόασμα και το μέλασμα στο πρόσωπο.

Γνωρίζουμε το αίτιο;

Οφείλονται κυρίως σε κληρονομικούς και γενετικούς παράγοντες, χρόνια έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, χρήση φαρμάκων (αντισυλληπτικά, ορμονικές θεραπείες) ή μετά από εγκυμοσύνη.

Τι είναι;

Οι δερματικές αυτές μελαγχρώσεις είναι συνήθως καλοήθεις δερματικές βλάβες, Πρέπει όμως απαραίτητα να γίνει σωστή διάγνωση από τον ειδικό δερματολόγο ώστε ανάλογα με τον τύπο της βλάβης, να επιλέγεται και η πλέον κατάλληλη μέθοδος θεραπείας.

Πώς αντιμετωπίζονται;

Έπειτα από λεπτομερή έλεγχο του θεράποντα ιατρού χρησιμοποιούνται διαφορετικά συστήματα Laser ή και συνδυασμός αυτών:

  • Κηλίδες - φακίδες – εφηλίδες – καφεγαλακτόχροες κηλίδες
  • Q-switched Alex 755nm, Q-switched Nd: YAG 1064nm, Pulsed dye laser 585nm.
  • Χλόασμα – Μέλασμα
  • Fractional Laser , IPL Laser, μικροδερμοαπόξεση, ιατρικά χημικά peelings αποχρωματισμού με οξέα φρούτων (AHA) προοδευτικά αυξανόμενης πυκνότητας ή μέσης ισχύος τριχλωροξικού οξέος (TCA).

Πηγή: http://www.drperos.gr

Social share

Αρχειοθέτηση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!