Πώς να μην κάνετε ποτέ ρυτίδες

Γράφτηκε από ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ ΑΜΑΛΙΑ :: [Τετάρτη, 18 Φεβρουάριος 2015 15:20]
Πώς να μην κάνετε ποτέ ρυτίδες

Εκφράστε τα συναισθήματά σας και ακολουθήστε τις συμβουλές της δερματολόγου Δρ Αμαλίας Τσιατούρα ώστε να έχετε νεανικό πρόσωπο.


Στην ιστορία της Τες Κρίστιαν που δεν έχει ρυτίδες στο πρόσωπο έπεσαν πριν λίγες μέρες τα φώτα της δημοσιότητας. Πώς κατάφερε στα 50 της να έχει νεανικό δέρμα; Όπως ανέφερε η ίδια η Κρίστιαν, από τότε που ήταν έφηβη αποφάσισε να μην γελάσει ποτέ ξανά. Έτσι ξεκίνησε να ελέγχει τους μυς του προσώπου της για να μην συσπώνται.

Ωστόσο, σήμερα οι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι είναι απελευθερωτικό να εκφράζουμε τι νιώθουμε στους γύρω μας και να μην καταπιέζουμε την έκπληξη, την στενοχώρια, τη χαρά! «Πλέον ακόμα και η φιλοσοφία στις θεραπείες μπότοξ έχει αλλάξει. Είναι ξεπερασμένο ένας άνθρωπος να έχει αφύσικα ανέκφραστο και παγωμένο πρόσωπο. Προσέχουμε πολύ με τη δοσολογία ώστε οι μύες ναι μεν να μην συσπώνται, αλλά να υπάρχει μια ήπια κίνηση στο μέτωπο» αναφέρει η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine.

Όπως συνεχίζει η γιατρός, οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης είναι μια ασφαλής θεραπεία, έχει περάσει το τεστ του χρόνου και η διάρκειά της είναι κατά μέσο όρο 4-6 μήνες. Αν κάποιος μάλιστα επιθυμεί πολύ μικρές δόσεις προληπτικά για να αποτρέψει την εμφάνιση νέων ρυτίδων υπάρχει η τεχνική baby botox. Στην αγορά διατίθενται δύο προϊόντα μπότοξ, το Botox της Allergan και το Dysport της Ipsen, και τα δύο εγκεκριμένα και πιστοποιημένα.

Κανένας λόγος επομένως να παγώσετε τις εκφράσεις σας, να μην χαμογελάτε και να μην δείχνετε τι νιώθετε. Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης γίνονται σε:
Ρυτίδες μετώπου, μεσόφρυου, ματιών, στις ρυτίδες του λαιμού, εκείνες γύρω από τη μύτη και τα χείλη, αλλά και τις γωνίες του στόματος που ίσως χρειάζονται ανύψωση.

Το πιο σημαντικό για να είστε πάντα νέοι είναι να συνδυάζετε τις θεραπείες αντιγήρανσης με τον υγιεινό τρόπο ζωής, δηλαδή να κοιμάστε επαρκώς, να μην καπνίζετε και να τρώτε σωστά.

Social share

Αρχειοθέτηση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!