Αφαίρεση Τατουάζ

Γράφτηκε από ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ ΑΜΑΛΙΑ :: [Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2015 13:18]
Αφαίρεση Τατουάζ

Αν νιώθετε ότι κάποιο από τα τατουάζ σας δεν σας αντιπροσωπεύει πλέον ή δεν σας ικανοποιεί αισθητικά, πιθανότατα έχετε σκεφθεί την αφαίρεση του με laser. Οπωσδήποτε χρειάζεται να διερευνήσετε θέματα όπως κόστος, αποτελεσματικότητα των σύγχρονων τεχνολογιών laser, διαδικασία αφαίρεσης και φυσικά, επιλογή εξειδικευμένης κλινικής. 

H δερματολόγος-αφροδισιολόγος Αμαλία Τσιατούρα του κέντρου Cosmetic Derma Medicine σε συνέντευξη στο tattobox εξηγεί τα βασικά γύρω από την αφαίρεση τατουάζ.

ΤATTOOΒOX: Ένα σημαντικό ποσοστό όσων έχουν τατουάζ, κάποια στιγμή σκέφτονται να το σβήσουν. Πώς γίνεται η αφαίρεση του τατουάζ;
ΑΜΑΛΙΑ ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ: Η τεχνολογία κλειδί που χρησιμοποιούμε είναι το λέιζερ Q-switched Nd: Yag , το οποίο πιάνει όλα τα σκούρα χρώματα, από το μαύρο και το καφέ μέχρι το μπλε και το κόκκινο. Το λέιζερ διασπά τους κόκκους της χρωστικής σε πολύ μικρά τεμαχίδια χωρίς να προκαλεί έγκαυμα στο δέρμα. Η επιτυχία της καλής αφαίρεσης του τατουάζ εξαρτάται και από το χρώμα: Δύσκολα χρώματα θεωρούνται το ανοιχτό πράσινο, το γαλάζιο και το κίτρινο. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και το βάθος που έχει γίνει το τατουάζ στο δέρμα. Βλέπουμε ότι πολλά σχέδια που δεν έχουν γίνει από επαγγελματίες αφαιρούνται πιο δύσκολα, γιατί το βάθος τους είναι ανομοιόμορφο. Πάντως, γενικά χρειάζονται κατά μέσο όρο 4-5 συνεδρίες.

ΤΒ: Η αφαίρεση τατουάζ είναι επώδυνη;
Α.Τ.:
Συνήθως απλώνουμε αναισθητική κρέμα και αυτό αρκεί. Σε μεγάλες επιφάνειες μπορεί να κάνουμε ένεση ξιλοκαΐνης.  

ΤΒ: Τι πρέπει να προσέχουμε στο δέρμα μετά την αφαίρεση του τατουάζ;
Α.Τ.: Για 1-2 μέρες μπορεί να εφαρμόσουμε μια γάζα και για διάστημα 1 εβδομάδας να συστήσουμε την εφαρμογή μιας αντιβιοτικής αλοιφής. Από εκεί και πέρα χρειάζεται ισχυρή αντιηλιακή προστασία

πηγή: www.tattoobox.gr

Social share

Αρχειοθέτηση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd