Τέλος στο φόβο του οδιαντιάτρου

Γράφτηκε από ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ :: [Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2015 13:49]
Τέλος στο φόβο του οδιαντιάτρου

dentaloctΓιατί να προκαλεί φόβο η επίσκεψη στον οδοντίατρο; Στατιστικές έρευνες στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν δείξει ότι οι πιο πιθανοί λόγοι που οι ασθενείς καθυστερούν την ετήσια επίσκεψή τους στον οδοντίατρο είναι οι εξής:

  • Ο φόβος του πόνου.
  • Ο φόβος της ένεσης ή ο φόβος ότι η ένεση δεν θα φέρει αναισθησία.
  • Ο φόβος των παρενεργειών της αναισθησίας.
  • Το αίσθημα της ανικανότητας για αντίδραση και της απώλειας του ελέγχου.

Η σκέψη που αμέσως μας δημιουργείται είναι ότι, η ρίζα των περισσότερων φόβων σχετικά με τον οδοντίατρο βρίσκεται στην αναισθησία και ότι έχει σχέση με αυτή όπως βελόνα , μούδιασμα, απώλεια έλεγχου , και αποτελεσματικότητα της αναισθησίας με επιτυχή αποκλεισμό του πόνου.

dentaloct1304

Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που γεννήθηκε η οδοντιατρική επιστήμη, τους τελευταίους αιώνες ο οδοντίατρος απεικονίζεται πάντα με μια ένεση στο χέρι! πόσοι ασθενείς έρχονται στο ιατρείο με συσσωρευμένα προβλήματα και παραδέχονται πως ο λόγος που άφησαν τα δόντια τους σε αυτή την κατάσταση είναι ότι η σκέψη και μόνο της ένεσης είναι ικανή για να αναβάλουν και για αυτόν το χρόνο την επίσκεψη στο οδοντιατρείο!

Η Οδοντιατρική είναι ο κλάδος της ιατρικής επιστήμης που μπορεί να ξαναδώσει στους ανθρώπους τη χαρά , τη ζωντάνια και την ομορφιά της στοματικής υγείας.

Το ιατρείο μας δεσμεύεται για τη χρήση οδοντιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας

Για το λόγο αυτό τώρα , και για πρώτη φορά στην Ελλάδα , προσφέρουμε οδοντιατρική αναισθησία με το “μαγικό ραβδί” (The Wand)

Που σημαίνει ότι το μούδιασμα είναι πλέον μια ευχάριστη εμπειρία!

Η νέα επαναστατική εργονομικά σχεδιασμένη χειρολαβή της ηλεκτρονικής αναισθησίας βοηθά τον οδοντίατρο να χορηγήσει αναισθησία χωρίς πόνο σε οποιοδήποτε σημείο του στόματος. Ο ρυθμός έγχυσης του αναισθητικού ελέγχεται ηλεκτρονικά και όχι από το χέρι, συνεπώς είναι εντελώς σταθερός και ακριβής (1 σταγόνα/2 δευτερόλεπτα).

Στην άκρη του πλαστικού σωληνίσκου που έχει αντικαταστήσει την ογκώδη μεταλλική σύριγγα, υπάρχει μια παρά πολύ λεπτή και κόντη ίνα.

Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει πόνος, γιατί οι ιστοί δεν τραυματίζονται και το αναισθητικό εισάγεται με πολύ αργό και σταθερό ρυθμό και έτσι ο ασθενής δεν καταλαβαίνει καν ότι έχει τελειώσει η αναισθησία!

Με το “μαγικό ραβδί” ο ασθενής χαλαρώνει, νιώθει ότι έχει εμπιστοσύνη στον οδοντίατρό του και κυρίως δέχεται να κλείσει και δεύτερο ραντεβού για να φτιάξει τα δόντια που τόσο καιρό είχε παραμελήσει εξαιτίας του φόβου του! το τελικό αποτέλεσμα είναι μια θετική οδοντιατρική εμπειρία για τον ασθενή.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του μαγικού ραβδιού έχουμε και την απουσία της αίσθησης του μουδιάσματος τις περισσότερες φορές , χάρη στην ικανότητα του να εστιάζει την αναισθησία σε μεμονωμένα δόντια ,χωρίς να εισέρχεται το αναισθητικό μέσα στους ιστούς και να προκαλεί το γνωστό σε όλους μούδιασμα του μάγουλου (κρέμασμα – πρήξιμο) που μας υποχρεώνει να απέχουμε από δραστηριότητες στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή.

Social share

Αρχειοθέτηση

Our website is protected by DMC Firewall!