Μεταμόσχευση μαλλιών: Fut ή Strip σας έχει αφήσει σημάδια;

Γράφτηκε από ΒΕΚΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ :: [Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015 12:31]
Μεταμόσχευση μαλλιών: Fut ή Strip σας έχει αφήσει σημάδια;

Έχετε ουλές από έγκαυμα, τραύμα ή την παλιά μέθοδο Fut/Strip; Με την επαναστατική τεχνική FUE τίποτε δεν θα το θυμίζει.


Υπάρχει ένας φόβος σε όσους σκέφτονται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών: Οι ουλές και τα σημάδια που έχουν ακούσει ότι μένουν μετά τη διαδικασία. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλος ο φόβος αυτός ώστε αρκετοί υποψήφιοι που θέλουν να αλλάξουν την εικόνα τους απορρίπτουν την ενημερωτική επίσκεψη στο γιατρό γι’ αυτό το λόγο. Φυσικά, υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό. Κάποτε η μεταμόσχευση μαλλιών, γενίου και φρυδιών ήταν μια αρκετά επεμβατική διαδικασία. Στη λεγόμενη μέθοδο FUT ή Strip ο γιατρός αφαιρούσε μια λωρίδα δέρματος από το πίσω μέρος του κεφαλιού και από εκεί λάμβανε τα τριχοθυλάκια για να τα εμφυτεύσει αλλού. Μετά την επέμβαση έμεναν μόνιμα σημάδια και ουλές. Όμως πλέον υπάρχει μια καινούρια τεχνική που εξαλείφει αυτά τα προβλήματα: η FUE.

«Η FUE είναι η πιο σύγχρονη τεχνική που υπάρχει στην μεταμόσχευση μαλλιών και η οποία δεν αφήνει σημάδια και ουλές. Είναι ελάχιστα τραυματική και προϋποθέτει τη λήψη και μεταφορά των τριχοθυλακίων ένα προς ένα από τη δότρια περιοχή προς τη λήπτρια» εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics στην Αθήνα.

Άλλες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνική FUE είναι η κάλυψη των ουλών από έγκαυμα, τραύμα αλλά και να κάνουμε αποκατάσταση έπειτα από μεταμόσχευση μαλλιών με την παλαιότερη μέθοδο. Η μέθοδος FUE έχει το προβάδισμα και η υπεροχή της είναι δεδομένη στη μεταμόσχευση μαλλιών για οποιαδήποτε αιτία.

Δείτε την εφαρμογή της FUE στις ουλές έπειτα από την παλιά μέθοδο:
https://www.youtube.com/watch?v=aREUq8fkTGE

Ο γιατρός λαμβάνει τριχοθυλάκια κυρίως από το πίσω μέρος του κεφαλιού αλλά αν η δότρια περιοχή είναι φτωχή μπορεί να πάρει από τα γένια και το στέρνο. Ο χρόνος ανάρρωσης είναι σύντομος και το αποτέλεσμα φυσικό. Η τελική εικόνα έχει διαμορφωθεί περίπου 1 χρόνο με 18 μήνες μετά την εμφύτευση.

Γράφει ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Βεκρής

Social share

Αρχειοθέτηση

Our website is protected by DMC Firewall!