Μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE

Γράφτηκε από ΒΕΚΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ :: [Τρίτη, 10 Μάιος 2016 11:11]
Μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE

Περίπου 7 στους 10 άντρες και 4 στις 10 γυναίκες θα εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους τη λεγόμενη ανδρογενετική μορφή αλωπεκίας που είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες τριχόπτωσης. Σύμφωνα με έρευνες το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει σημαντικές ψυχολογικές επιπτώσεις στην αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου. Τις περισσότερες φορές η αραίωση αποκαθίσταται, εφόσον υπάρχει ικανοποιητικής πυκνότητας δότρια περιοχή, προκειμένου να γίνει λήψη τριχοθυλακίων. Έτσι, σήμερα κάποιος που εμφανίζει το πρόβλημα μπορεί να υποβληθεί σε εμφύτευση μαλλιών και σταδιακά, μέσα σε ένα χρόνο, να ανακτήσει την πυκνότητα που είχε πριν κάποια χρόνια. Ένας άντρας με ουλή στα γένια έχει την ευκαιρία να την καλύψει με εμφύτευση τριχοθυλακίων. Αλλά και μια γυναίκα με αδυνατισμένα φρύδια μπορεί να αποκτήσει πιο φυσικά και πυκνά με εμφύτευση φρυδιών FUE.


Την χρονιά που μας πέρασε η ζήτηση για εμφύτευση μαλλιών ήταν αυξημένη διεθνώς χάρη στην τεχνική FUE (follicular unit extraction ή μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων) που κερδίζει την εμπιστοσύνη ακόμα και των πιο διστακτικών υποψηφίων. Η σύγχρονη αυτή τεχνική υπερβαίνει όλα τα προβλήματα που εμφάνιζαν οι προηγούμενες μέθοδοι τύπου FUT/Strip. Η τεχνική μεταμόσχευσης FUE δεν αφήνει σημάδια και μόνιμες ουλές στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο γιατρός εξάγει τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα από τη γερή δότρια περιοχή και τα εισάγει ένα προς ένα στη λήπτρια ζώνη. Η διαδικασία γίνεται υπό τοπική αναισθησία, ώστε ο ασθενής να μην αισθανθεί πόνο.
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν επιθυμεί να λείψει από τις υποχρεώσεις του ή να είναι ορατή η μεταμόσχευση μαλλιών του προτείνουμε την εναλλακτική επιλογή της ακούρευτης συνεδρίας ή Unshaven FUE. Η διαδικασία εξαγωγής και εμφύτευσης των τριχοθυλακίων παραμένει ίδια με την κλασική FUE, με τη διαφορά ότι το μήκος των μαλλιών διατηρείται και δεν προχωράμε σε ολικό κούρεμα. Τα τριχοθυλάκια που εμφυτεύουμε καλύπτονται από τα υπάρχοντα μαλλιά. Με αυτό τον τρόπο κάποιος μπορεί να επιστρέψει στις  υποχρεώσεις του την επόμενη μέρα.

 

Όσο για το αποτέλεσμα;

 Μετά το δεύτερο μήνα ξεκινά η φύτρωση των νέων τριχοθυλακίων, η οποία ολοκληρώνεται περίπου ένα χρόνο έπειτα από τη μεταμόσχευση. Στα χέρια ενός καταρτισμένου γιατρού και μιας έμπειρης επιστημονικής ομάδας, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και φυσικό.

Ειδικότερα, η μεταμόσχευση με τη μέθοδο FUE:

-δεν αφήνει σημάδια και μόνιμη ουλή

-εφαρμόζεται σε μαλλιά, γένια και φρύδια
-καλύπτει ουλές

-είναι ανώδυνη (τοπική αναισθησία)

-προσφέρει 100% φυσικό αποτέλεσμα

-επιτυγχάνει επαναφύτρωση κατά 98%
Άλλες μη επεμβατικές θεραπείες

Υπάρχουν περιπτώσεις που η μεταμόσχευση μαλλιών δεν ενδείκνυται. Για παράδειγμα σε εφήβους που παρουσιάζουν έντονη τριχόπτωση προσφέρουμε μη επεμβατικές θεραπείες που επιβραδύνουν την πορεία της. Η μέθοδος εκλογής είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, μια μη χειρουργική και 100% ασφαλής τεχνική που δεν παρουσιάζει επιπλοκές. Αρχικά κάνουμε αιμοληψία από τον ασθενή και απομονώνουμε το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Στην συνέχεια τα εγχέουμε σε όλη την επιφάνεια του τριχωτού. Η μέθοδος PRP βρίσκει εφαρμογή και σε ειδικές περιπτώσεις αλωπεκίας, όπως η γυροειδής. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Aπο το πλαστικό χειρουργό Αναστάσιο Βεκρή

Social share

Αρχειοθέτηση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!