Φροντίστε το δέρμα σας ενόψει του χειμώνα

Γράφτηκε από ΒΟΓΚΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ :: [Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016 13:10]
Φροντίστε το δέρμα σας ενόψει του χειμώνα

Μπορεί ακόμα να έχουμε ζέστες και αρκετοί να κάνουν μπάνια, αλλά σταδιακά είναι σημαντικό να μπείτε σε ρυθμούς, γιατί οι διακοπές τελείωσαν.

Ανάμεσα στις άλλες φροντίδες σας, καλό είναι να μην ξεχάσετε και αυτή του δέρματός σας, το οποίο ταλαιπωρήθηκε πολύ από την έκθεση στον ήλιο, το θαλασσινό νερό και την άμμο. Σε περίπτωση που έχετε ενοχλήσεις, φαγούρα ή κάποια αλλοίωση στο δέρμα, θα πρέπει ούτως ή άλλως να επισκεφθείτε το δερματολόγο σας. Διαφορετικά, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιποιηθείτε το δέρμα σας και να προετοιμαστείτε ενόψει του φθινοπώρου.

– Αντιμετωπίστε τα προβλήματα που δημιούργησε ο καλοκαιρινός ήλιος και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό και τους φθινοπωρινούς μήνες. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο ελαφρύ και λιγότερο λιπαρό αντιηλιακό από αυτό του καλοκαιριού.

– Κάντε μια απολέπιση για απαλό δέρμα και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

– Όσους σας ταλαιπωρεί η ακμή δεν είναι απίθανο να είδατε κάποια επιδείνωση τους καλοκαιρινούς μήνες (λόγω του ήλιου, αλλά των αλλαγών στις διατροφικές σας συνήθειες). Επαναλάβετε τις θεραπείες σας, πάντα με τη συμβουλή του γιατρού σας.

– Περιποιηθείτε τα πόδια σας και κυρίως τις φτέρνες σας: τα πέδιλα και γενικά τα ανοιχτά παπούτσια έχουν σκληρύνει το δέρμα σας.

– Προσέξτε την καθημερινή διατροφή σας, καιρός να κόψετε τα καθημερινά παγωτά, τα βραδινά ποτά και το πρόχειρο φαγητό.

Από τη Δερματολόγο -  Αφροδισιολόγο Λήνα Βόγκα.

Social share

Αρχειοθέτηση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd