ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ: Πότε και με ποιό τρόπο

Γράφτηκε από ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ ΔΟΜΝΑ :: [Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2018 11:41]
Προσθέστε στα αγαπημένα
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ: Πότε και με ποιό τρόπο

Η μαστεκτομή είναι ακρωτηριαστική επέμβαση ακολουθούμενη από έντονα ψυχολογικά προβλήματα που επηρεάζουν και την αντιμετώπιση της ασθένειας.
Προσπάθεια γίνεται από όλους που ασχολούνται με τη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, να συνεργαστούν ώστε μετά τη μαστεκτομή να μην είναι τόσο έκδηλη η κλασική ακρωτηριαστική εικόνα της.
Σπουδαίο ρόλο παίζει η ιστολογική και μακροσκοπική εικόνα της αλλοίωσης, η οποία ανάλογα οδηγεί σε άμεση αποκατάσταση ή σε απώτερη.
Οι τεχνικές που ακολουθούνται είναι, με ή χωρίς χρήση ενθεμάτων ανάλογα με τον τύπο της μαστεκτομής, με τοπικούς κρημνούς ή απομεμακρυσμένους (δηλαδή από τη ράχη – κοιλιακό τοίχωμα – γλουτό).
Συνήθως απαιτούνται 1 ή 2 χειρουργικές επεμβάσεις και ταυτόχρονα ρυθμίζεται και το μέγεθος, ή η ανύψωση του απέναντι μαστού και μαζί η αποκατάσταση της θηλής-θηλαίας άλω.
Η επιλογή της τεχνικής και του χρόνου αποκατάστασης του μαστού εξαρτάται επίσης από τη μετά μαστεκτομή θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε η ασθενής (χημειοθεραπεία, ακτινοβολία).
Η τεχνική που θα ακολουθηθεί πρέπει να είναι ασφαλής – απλή – να προσδίδει συμμετρία, με τη μικρότερη ταλαιπωρία και οικονομικό κόστος. Εξαρτάται δε, από προϋπάρχουσες ουλές και ειδικούς παράγοντες όπως διαβήτης, παχυσαρκία, χρήση νικοτίνης.
Aπό την πλαστικό χειρουργό Δόμνα Καλομοίρη

Αρχειοθέτηση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!