Εμμηνόπαυση: Δέρμα και Μαλλιά

Γράφτηκε από ΒΟΓΚΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ :: [Πέμπτη, 03 Ιανουάριος 2019 11:05]
Προσθέστε στα αγαπημένα
Εμμηνόπαυση: Δέρμα και Μαλλιά

Κατά τη διάρκεια της εισόδου της γυναίκας στην εμμηνόπαυση η ταχύτητα αναπλήρωσης του κολλαγόνου ,του υαλουρονικού οξέος και της ελαστίνης του δέρματος μειώνεται. Έτσι , το δέρμα σταδιακά λεπταίνει και γίνεται θαμπό ενώ αρχίζουν και «γράφουν» περισσότερο οι ρυτίδες έκφρασης. Από την άλλη βαθμιαία υπάρχει μια «πτώση» στο δέρμα, οπότε σιγά - σιγά το οβάλ του προσώπου αρχίζει να χάνεται και βέβαια , μην ξεχνάμε και την επίδραση αμέσως μετά στο δέρμα της αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο ( φωτογήρανση), επίδραση που χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη των γνωστών καφετιών στιγμάτων στο πρόσωπο και στα χέρια. Τι κάνουμε για να τα αντιμέτωπίσουμε; Ακολουθούμε ισορροπημένη διατροφή. Κόβουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ σε καθημερινή βάση (παράγοντες οι οποίοι επιτείνουν τις καταβολικές διεργασίες), ξεκινάμε συστηματική άσκηση και κατανάλωση νερού.
Παράλληλα με μικρές παρεμβάσεις όπως η μεσοθεραπεία και η έγχυση υαλουρονικού μπορούμε να αναπληρώσουμε τον όγκο του προσώπου (χείλια – μάγουλα) που χάνεται, όπως και να βελτιώσουμε την υφή του δέρματος .
Τα νήματα είναι μια επίσης εξαιρετική πρόταση για την επαναφορά του οβάλ του προσώπου και την πτώση των παρειών.
Η όλη διαδικασία συμπληρώνεται αρμονικά από τη χρήση κατάλληλων καλλυντικών, ειδικών για αυτές τις ηλικίες και δεν ξεχνάμε την καθημερινή χρήση αντηλιακού σκευάσματος.
Στα μαλλιά η πτώση των οιστρογόνων επιφέρει και εκεί μια μεταβολή. Η τρίχα γίνεται πιο λεπτή και πιο ξηρή και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν πιο λίγα και να μειώνεται ο όγκος τους. Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό, χορηγούμε βιταμίνη ή σκευάσματα με αμινοξέα που τονώνουν την τρίχα ή και τριχοτονωτικές lotion ή μεσοθεραπεία που και εδώ έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες θα έχουμε ίσως και απώλεια τριχών αλλά και αυτό αντιμετωπίζεται με φαρμακευτικά σκευάσματα .
Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική περίοδος στη ζωή της γυναίκας. Με την γνώση και τα μέσα που μας παρέχει η επιστήμη και η σύγχρονη κοσμετολογία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές της παραμέτρους. Μη ξεχνάμε πως κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του!
Από την Δερματολόγο- Αφροδισιολόγο Λίνα Βόγκα

Αρχειοθέτηση

Our website is protected by DMC Firewall!